söndag 29 januari 2017

Urban Escape del 3: Takparkerna




I Urban Escape-kvarteren hittar du snart allt som är trendigt inom fastighet- och stadsplaneringsbranschen just nu - alltfrån livsstilshopping, hipsterhotell till kontorslösningar för det innovationsdrivna företagen. Alltsammans paketerat med hållbarhetsklassningar och varumärkesbyggande. Men framförallt kommer man i detta projekt ösa på med de allra starkaste trenden: rooftop bars och urbana parker.

Tanken är sympatisk, man "ger tillbaka" något till staden och öppnar upp annars slutna kontorsbyggnader för allmänheten. Taken är ju annars något av en outnyttjad resurs. Inom Urban Escape ska man kunna promenera mellan nästan alla husen och kunna besöka parker, barer och restauranger. På Trollhättan 31 ska eventuellt även en joggingbana byggas.

Det jag undrar är hur dessa takytor kommer att nyttjas under de 8-9 månader när det är kallt, regningt och mörkt? Kommer man till slut att väga detta mot att det säkert kommer att kosta en del att underhålla dessa parker? Ska bli intressant att se om takbarer och parker är här för att stanna.










































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar