fredag 30 december 2016

Längs Tvärbanan till Kista: Bromma flygplats































Det är ibland svårt att hänga på turerna kring Bromma flygplats vara eller inte vara, men nu finns avtal fram till 2038 och det är åter tal om att terminalen behöver byggas ut. Dessa bilder är från början av 2000-talet tror jag och osäkert om de fortfarande kan bli aktuella.

Nästa station: Solvallastaden







torsdag 29 december 2016

Längs Tvärbanan till Kista: Bromma Blocks










Fastighetsbolaget Vencom Ab har nu fått klartecken för den planerade utbyggnaden av Bromma Blocks. Byggstart under 2017. Av någon outgrundlig anledning så är ju spårbron för Tvärbanan förbi Bromma Blocks redan byggd ett par år för tidigt
Mitti.se
Fastighetsvärlden


Fortsätt följ vår resa på framtidens Tvärbana till Kista. Nästa station: Bromma Flygplats



tisdag 27 december 2016

Inläggsserie: Åk med framtida Tvärbanan till Kista

Stockholms läns landsting tog så äntligen ett genomförandebeslut på att bygga förlängningen av Tvärbanan till Kista och Helenlund. Preliminär byggstart under 2017 med trafikstart runt 2021. Följ med på en resa på nya Tvärbanan redan nu med Stockholmurbanist och upptäck alla de nya stadsdelar som byggas längs med spåret. Vi har redan hoppat på vid Norra Ulvsunda
Nästa station Bromma Blocks, så håll utkik på nästa blogginlägg!

Crowdfunding för att öppna historisk bio


























Nytt och gammalt hand i hand. Nya tidens ekonomi med så kallad crowdfunding möjliggör att återskapa en historisk biograf vid St Eriksplan. Längtan efter dåtid och historia är också ett kännetecken för för vår tid. Senast är vurmen för 20-talet när Scandic Haymarket utformades.

Wikipedia
Kickstarter




torsdag 22 december 2016

Fridhemsplan byggs om




















Efter en långdragen process med överklagande har äntligen projektet att bygga om kvarteret Väktaren vid Fridhemsplan fått klartecken. Husen byggs på med 2-4 våningsplan samt nya gårdshus.


Stockholm stad
Stockholm Direkt

lördag 17 december 2016

KFC öppnar i Stockholm




















Efter ett kort försök på 80-talet så återetablerar sig den amerikanska snabbmatskedjan Kentucky Fried  Chicken (KFC). Den första restaurangen på svensk mark i detta nya försök öppnade i Malmö för ett år sen. I Stockholm öppnar KFC vid Bromma Blocks under hösten 2017.























Idag en temporär fotbollsplan, men snart byggs här KFC, Pizza Hur och Chop Shop.




fredag 16 december 2016

Ulvsundas omvandling fortsätter


Bostäderna fortsätter ersätta gamla industrikvarter i Ulvsunda. Denna gång ska nya högus byggas längs Bällstaviken. Läget invid Tvärbanan och Bromma Blocks blir väldigt bra. Planerad byggstart 2017/2018.

ÅWL Arkitekter
Pående planärende















































Första butiken i Sverige för Guess



Amerikanska livsstilmärket Guess har precis öppnat sin första svenska butik i Täby Centrum.
Täby Centrum

onsdag 14 december 2016

Oscar Properties bakom ny profilbyggnad i Sumpan


































Stockholms heta bostadsmarknad och kräsna köpare har hittat till arbetarstadsdelarna i Sumpan (Sundbyberg på stockholmska). Oscar Properties, som ligger bakom en rad exklusiva bostadsprojekt i innerstan, ska nu bygga en märkesbyggnad ritad av arlitektbyrån Jägnefält Milton.
Sundbybergs stad



































Klart för nya kvarter vid Telefonplan























Stadsfullmäktige godkände idag planerna på kvarteren Lilla Tellus och Metronomen vid Telefonplan.

Stockholm stad




















































lördag 10 december 2016

Utbyggnad av Danderyds Sjukhus







































Växande befolkning kräver fler sjukhusplatser. Därför pågår många stora ny- till- och ombyggnader av de största sjukhusen i Stockholm. SöS, St Görans och så klart Nya Karolinska. även Danderyds sjukhus byggs ut med ny akut. Färdigt 2020.

White Arkitekter

Lövholmen blir bostadskvarter






























































































Stockholms stad har nu tagit fram en kvartersplan för det före detta industriområdet Lövholmen i Gröndal. De flesta gamla byggnaderna rivs och ersätts av bostäder. Preliminär byggstart 2019

Bättre stadsdel
Stockholm Direkt



Utbyggnad av SöS



























































Tillbyggnad av Södersjukhuset. Pågår och beräknas klart 2019.

Link Arkitektur


onsdag 7 december 2016

Kolkajen på konstgjord ö






















Norra Djurgårdsstaden växer inte bara upp på gamla gasverksområdet utan även ut i vattnet. Kvarteret kolkajen kommer att byggas på en konstgjord ö är planerna. Byggstar 2018. Noterar ovanligt trist väder för att vara arkitektbilder. Dessa brukar vanligtvis illustrera nya hus i evig vår med blommande körsbärsträd...

Stockholm stad
Mandaworks
















































lördag 3 december 2016

Skrapor på gång: Playce i Kista

En konsortsium kallat Sports Hotel of Sweden har fått ok på planerna att bygga en sportanläggning med tillhörande hotell om ca 42 våningar.  Projektet kallas Playce av okänd anlendning. Utformning är inte klar.

Ettelva
Mitti.se
Fastighetsvärlden




Skrapor på gång: M3 i Kista

Bolaget Klövern har gett arkitekterna ÅWL och Dreem i uppdrag att bygga tre nya kvarter blandstad. Det mest ögonifallande blir en bostadsskrapa om ca 40 våningar. Detaljplanearbete pågår.

Dreem




















torsdag 1 december 2016

Vikingmuseum öppnar på Djurgården

Först kom Junibacken, sen Abbamuseet och nu Vikingatid. Turisterna kan äntligen få alla svenska exportsuccér på nästan en och samma plats. Samma personer som grundade Junibacken skapar nu en ny besöksdestination på temat vikingatid med ambition att visa en mer rättvis bild av våra förfäder - som förmedlas med tre olika åkattraktioner. Tror detta är ett genidrag.
Öppnar i april 2017.

Vikingatid

onsdag 30 november 2016

Krognytt: Eataly öppnar i Röda Kvarn

Som sagt, ni kunde läsa det här först och idag bekräftades nyheten: Eataly öppnar i Stockholm i Lydmars regi. Fantastiskt spännande att det kommer ligga på Bibliotekgatan i Röda Kvarns gamla salong.
Mitti.se Stockholm








Ja till ny Lidingöbro

Lidingö stad har tagit det historiskabeslutet att ersätta gamla Lidingöbron med en ny - Lilla Lidingöbro. Kan preliminärt vara klar 2021-2022.